Brandenburg Angio

Brandenburg Angio
Gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta

Rózsagyökér (Rhodiola rosea)

Adaptogén (a szervezet működését harmonizáló) gyógynövény, mely növeli a szervezet ellenállóképességét a streszszel és kimerültséggel szemben. Hozzájárul a szív és az érrendszer megfelelő működéséhez, a normál vérkeringés fenntartásához, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásához.

Érzelmi feszültség, mentális, valamint fizikai fáradtságesetén, hozzájárul a normál pszichés működés, az érzelmi stabilitás és a fizikai erőnlét fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Segít fenntartani a szellemi és fi zikai teljesítőképességet, hozzájárul a kognitív (gondolkodáson alapuló) képességek megfelelő szinten tartásához.

Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

Fenyőkéreg (Pinus pinaster)

Hozzájárul a normál mikrocirkuláció (a legkisebb erekben történő véráramlás) fenntartásához. Hozzájárul a keringési rendszer megfelelő működéséhez. Antioxidáns hatású. Az
antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

1 tabletta tartalmaz:
Rózsagyökér kivonat 200 mg
Ebből salidroside 6 mg
Fenyőkéreg kivonatok 60 mg
Ebből Pycnogenol® 20 mg
Fenyőkéreg kivonatokból procianidinek 52 mg
Alkalmazás: felnőtteknek naponta 1 tabletta. Hosszú távon fogyasztható készítmény.
Figyelmeztetés: A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. Gyermekek, terhesek, szoptató anyák ne használják! Az étrend-kiegészítő tabletta fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Minőségét megőrzi a csomagolás alján jelzett időpontig.
Forgalmazza: Herbrand Kft. 2724 Újlengyel, Petőfi S. u. 48.
OGYÉI bejegyzési szám: 19805/2017

A készítmény összetevői:

Rózsagyökér (Rhodiola Rhosea)

Adaptogén (a szervezet működését harmonizáló) gyógynövény, mely növeli a szervezet ellenálló képességét a stresszel és kimerültséggel szemben. Hozzájárul a szív és az érrendszer megfelelő működéséhez, a normál vérkeringés fenntartásához, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal törté-nő ellátásához. Érzelmi feszültség, mentális, valamint fizikai fáradtság esetén, hozzájárul a normál pszichés működés, az érzelmi stabilitás és a fizikai erőnlét fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Segít fenntartani a szellemi és fizikai teljesítőképességet, hozzájárul a kognitív (gondolkodáson alapuló) képességek megfelelő szinten tartásához. Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

„Európa északi régiójának egyik legfontosabb, legnépszerűbb gyógynövénye. Az R. rosea gyökerei számos területen fejtenek ki farmakológiai aktivitást: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, valamint rákellenes, szívvédő, és idegvédő tulajdonságokkal is bír a benne lévő a fenoloknak és flavonoidoknak köszönhetően. A növényben található salidroside, rosavin, és a p-tirozol jótékony hatást fejtenek ki depresszió, fáradtság és kognitív zavar kezelésében. Számos tanulmány szerint az R. rosea csökkenti az oxidatív stresszt, és antagonizálja az onkogén p21-aktivált kinázt.
Az illatos rózsás varjúhájat már a vikingek is használták erőnlétük fokozására. Rajongói univerzális csodaszerként tekintenek rá. Hatóanyagait 1960 óta kutatják intenzíven. Az egyik fő hatóanyagának a salidrosidenak bizonyítható a hatékonysága a stressz okozta evési zavarokban. ”

Forrás: OTSZonline (Orvostovábbképző Szemle)

Tengerparti fenyőkéreg (Pinus pinaster, Pycnogenol)

Hozzájárul a normál mikrocirkuláció (a legkisebb erekben történő véráramlás) fenntartásához. Hozzájárul a keringési rendszer megfelelő működéséhez. Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.
„A tengerparti fenyő (Pinus pinaster szinoním nevén Pinus maritima) a Földközi-tenger nyugati partvidékén honos, 20-30 m magasságot elérő fa. Franciaország délnyugati részén, ültetvények formájában elég nagy területeket borít, amelyeket egykoron a talaj eróziójának csökkentésére és széleskörű ipari felhasználása miatt telepítettek. Gyógyászatban való megjelenését a kéregből kivont ún. proantocianidin komponenseknek köszönheti. Ezeket szokták összefoglaló néven piknogenolként említeni, ami nem egy konkrét vegyület, hanem anyagkeverék. Kísérleti körülmények között a kéregkivonat számos pozitív hatását észlelték, többek között a némiképp lejáratott antioxidáns, gyulladáscsökkentő, baktériumellenes és értágító aktivitását figyelték meg.
Szakmai körökben gyakran hangzik el az a kritikai megjegyzés egy-egy gyógynövény vagy növényi alapú készítmény kapcsán, hogy nem, vagy csak igen kevés vizsgálatot végeztek embereken. Pedig ezek nélkül nincs szilárd bizonyítékokon nyugvó gyógynövény-alkalmazás, vagyis „evidencia alapú” fitoterápia. A piknogenol egy üdítő kivételt képez, hiszen rengeteg klinikai vizsgálatot végeztek a tengerparti fenyő kéregkivonatával. A tudományos adatbázisokban több tucat, embereken végzett vizsgálat található, amit sok gyógynövény „megirigyelhetne”.

Több klinikai vizsgálat igazolja a piknogenol jótékony hatását a szív-érrendszer egészének működésére nézve: elősegíti a vénák működését, csökkentheti a vérnyomást értágító hatása révén, mérsékli a II-es típusú (inzulin használatát nem igénylő) cukorbetegségben szenvedők szív-érrendszeri kockázatát. Legmeggyőzőbben az elégtelen vénás keringéssel kapcsolatos tünetek enyhítése bizonyított. Említésre méltó a tengerparti fenyőkéreg kivonatának hatása a cukoranyagcserére, és ezzel összefüggésben a magas vércukorszint okozta érszövődmények kezelésében. Olasz vizsgálatok szerint a piknogenol lassíthatja a cukorbetegség következtében kialakuló látásromlást.
A piknogenol jelentős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez a pozitív hatás több tanulmány szerint is jól érvényesül(het) a kor előre haladtával egyre gyakoribbá váló ízületi panaszok enyhítésében. A leggyakrabban alkalmazott, ún. nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt adagolva alkalmas lehet azok adagjának csökkentésére, és ezáltal a mellékhatások mérséklésére. Sebgyógyító hatását is leírták, ez utóbbit szegedi kutatók. A piknogenol fokozhatja az idősek és egyetemi vizsgák előtt álló diákok szellemi tevékenységét és figyelmét.”

Forrás: ÍGÉRETEK TÁRHÁZA – A PIKNOGENOL
Dr. Ványolós Attila gyógyszerész,
Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar

Posted in Pycnogenol Cikkek.

Vélemény, hozzászólás?