Fenyőkéreggel a fülzúgás ellen

Az Amerikai Tinnitus Egyesület vizsgálatai alapján több mint ötvenmillió amerikai tapasztalt már élete során valamilyen szintű fülzúgást.

A Panminerva Medica című folyóiratban nemrég publikált tanulmány szerint a pycnogenol, amely egy francia tengerparti fenyő kérgéből kinyert antioxidáns növénykivonat, a belső fül véráramlásának javításával képes csökkenteni a fülzúgást.

“A fülzúgásnak gyakran a fül elégtelen véráramlása az oka. Eddig kevés lehetőség volt a kezelésére, de ez a tanulmány esélyt adott arra, hogy természetes megoldást találjunk a fülzúgás gyógyítására” – nyilatkozta Dr. Gianni Belcaro, az olaszországi Chieti-Pescara Egyetem kutatója.  Ezen az egyetemen folytatott kísérlet során nyolcvankét 35 és 55 év közötti beteget vizsgáltak négy héten keresztül. A fülzúgás oka mindenkinél a belső fül elégtelen véráramlása volt. A betegeket három csoportra osztották. Az “A” csoportba tartozó 24 beteg napi 150 mg, a “B” csoportba tartozó 34 beteg pedig napi 100 mg pycnogenolt kapott, míg a kontrollcsoportot alkotó 24 beteg nem kapott a szerből. A vizsgálat kezdetekekor a betegeknek mind a szisztolés, mind a diasztolés véráramlási sebességük igen alacsony volt.

A négyhetes kezelés után mind az “A”, mind a “B” csoport betegeinél jelentős javulást tapasztaltak, a nagyobb dózist kapott csoportban a javulás mértéke is nagyobb volt.  A vizsgálat kiterjedt a pycnogenol fülzúgásra gyakorolt hatására is. A négyhetes kúra után a zúgás mértéke mind az “A”, mind a “B” csoportban csökkent, míg a kontrollcsoportban nem történt jelentős változás.
“A tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a pycnogenol helyre tudja állítani a belső fül véráramlását, és így csökkenti a fülzúgást” – nyilatkozta Dr. Belcaro.

Forrás:hazipatika

Posted in Pycnogenol Cikkek.

Vélemény, hozzászólás?