Pycnogenol és a prosztatára gyakorolt hatásai

-75 egészséges férfi vett rész a kutatásban, akik kezdeti BPH jeleit mutatták.
Három csoportot alakítottak ki, amelyek az életkorhoz, a tünetek eloszlásához, az ultrahangos vizsgálathoz (a prosztata térfogatát és a visszamaradt vizelet térfogatát tekintve) hasonlóak voltak.

22 Pyncogenol® 150mg/nap
27 Kontroll
26 Dutaszterid 0.5mg/nap és Finasteride 5mg/nap

A Pycnogenol® egyetlen tételre kifejlesztett javulása szignifikánsan magasabb volt az előzőekben tapasztalt javuláshoz képest mindkét kontroll csoporthoz képest.
A BPH tünetei, mint az ürítés, a gyakoriság, a szünet, a sürgősség, a gyenge áramlás, a feszültség, az éjjeli vizelési inger , mind jelentősen javult a Pycnogenol® használatával
A Pycnogenol® kiegészítők csoportjában a legfontosabb célérték, a posztvaggregátum-vizelet mennyisége szignifikánsan alacsonyabb volt 8 hét után, mint a többi csoportban.
Amint azt a nyilvántartásunk igazolja, a Pycnogenol® fontos eszköz lehet a kezdeti BPH tünetmentes betegeknél, mivel kedvező tolerálhatósági profilja van. Ráadásul, javítja a BPH által általában érintett összes fő tételt, mind a betegek tüneteit tekintve, mind a diagnosztikai intézkedések tekintetében.
Összefoglalva, a Pycnogenol® fontos alternatívát jelenthet a BPH önkezelésére egyébként egészséges férfiaknak
*A BPH jelentése Benignus Prostata Hyperplasia – azaz jóindulatú prosztata megnagyobbodás.

A kutatás letöltéséhez kattintson ide

 

Posted in Pycnogenol Cikkek.

Vélemény, hozzászólás?